החלטתם לבנות פרגולה לביתכם החדש או המשופץ מתוך הבנה שזה ישדרג לכם משמעותית את הבית? אתם לגמרי צודקים - יש בהחלט אווירה מיוחדת בישיבה בצוותא מתחת לקונסטרוציה שעשויה מעץ.
לאלו מביניכם שנעזרים באדריכל או מעצב, חשוב שתבקשו שיכין עבורכם תוכנית לפרגולה והוא כבר יידע להתאים את גודלה של הפרגולה וגודלם של העצים לשטח שעליו היא תהיה בנויה וביחס לבית כולו.
לאחר שלבי התכנון של המיקום והפרופורציות של הפרגולה, אנחנו ניגשים לבחירת סוג העץ. להלן סוגי העצים הנפוצים לפרגולות:
עץ אורן מהוקצע - העץ הזול ביותר, עץ שעבר תהליך של חיטוי. עץ מסוג זה ניתן לקבל בחתך כגון: 50*150 וממנו ניתן לבנות פרגולה צנועה, פשוטה ויפה.
עץ ספרוס - נקרא גם עץ לבן. מגיע בעיקר מגרמניה.
עץ דוגלס - מגיע מצרפת וגם מאזור קנדה.
שני סוגי העצים האלו (הלבן והדוגלס) מתאימים מאוד לפרגולות וניתן לקבל אותם במגוון רחב של חתכים כגון:
150*150 , 150*200 , 200*200 , 150*300 , 300*300 , 200*250 (כל המידות כתובות ב-מ"מ).
שימו לב! חשוב מאוד שתהיה פרופורציה בין גודל העצים למרחב שעליו תוקם הפרגולה.
לאחר שהחלטתם כיצד הייתם רוצים שהפרגולה שלכם תיראה, בצעו סקר שוק ופנו לקבלת הצעות מחיר מקבלנים מומלצים בלבד וצריך מאוד לשים לב מי הממליץ.
כדאי לבקש הצעת מחיר מפורטת שבה יהיה מפרט מסודר עם כל החומרים שיהיו בפרגולה: סוג העץ (מי המחסן שמספק אותו), החתך, סוג התושבות וצורתן, סוגי הברגים, סוג השמן שימרח על העצים או לחלופין הצבע.
השלב האחרון הוא שלב המחיר. צריך לבדוק אם ההצעת מחיר שקיבלתם תואמת את התקציב שהקדשתם לטובת הבניה של הפרגולה. במידה וזה יקר מדי, ניתן לבדוק עם בעל המקצוע אם אפשר לקחת עץ שהוא קצת יותר דק וקצת יותר זול ולשפר את המחיר.
אחרי שעברתם את כל השלבים ובשעה טובה החלטתם שהתקציב ובעל המקצוע מתאימים לכם, כל שנותר להתחיל בבנייה. בהצלחה!
Comments